Nasıl Reklam Verebilirim ?: SEO vs Google Ads

SEO vs Google Ads

 Ne kadar yanlış bir soru. Tartışmayın çocuklar, siz kardeşsiniz! Sadece ikinizin yetenekleri farklı.


SEO’yu sabır gerektiren, uzun vadede harika sonuçlar alabileceğiniz bir yatırım gibi düşünebilirsiniz. Google Ads bunun tam tersidir. Çok hızlı bir şekilde reklamları aktif edip, sitenize trafik çekmeye başlayabilirsiniz. Google reklamları, SEO stratejinizi belirleme noktasında da önemli bir rol oynar. Düşünsenize aylarca, belki yıllar çalışıp trafik çekmeye başladığınız arama sorgularının sizin için ne kadar dönüşüm getirebileceğini kısa sürede öğrenebilirsiniz.


SEO hakkında daha fazla bilgi almak için: SEO nedir?


Şimdi yeni e-ticarete başlayan bir işletme olduğunuzu düşünün ve yukarıdaki anahtar kelimede SEO çalışması yapmaya çalışın. Sizce ne kadar bekleriz? Siz cevap verin.



Google reklam geliri


Google’ın 2019 yılındaki reklamlardan elde ettiği gelirin 134.81 milyar dolar’ın üzerinde olduğunu araya sıkıştıralım. İşletmelerin buraya ciddi paralar harcadığını biliyoruz.


Evet, bir çok büyük işletme Google reklamlarına aylık milyarlarca TL bütçe ayırıyor, rekabetçi bir strateji izliyor. Ancak rekabetçi olmak, rakiplerinizden yüksek teklif vermeniz onları geçeceğiniz anlamına gelmiyor. Bu noktada Google’ın kullanacılara daha iyi deneyim sunmak için yapılandırdığı kalite sistemi devreye giriyor. Buna bir çeşit ceza ve ödül sistemi de diyebiliriz. Eğer Google’ın kuruluş amacına uygun, kullanıcı odaklı kampanyalara sahip olursanız rakiplerinizden daha üst sıralarda daha düşük maliyetlerle reklam verebilirsiniz.


Dijital pazarlama profesyonellerinin SEO mu Sem mi sorusuna verdiği yanıtları görmek için buradan buyrun.


Biraz önce Google reklamlarını kısa sürede aktif edebileceğize değindik. Ama bu aceleci olmanız gerektiği anlamına gelmesin. Sabırlı olmalısınız. Google’da reklam vermek kolaydır, ancak boşa para harcamak çok daha kolaydır.


Buraya kadar olan bölüm sizi heyecanlandırsa çok şanslısınız. Bu yazıda A’dan Z’ye nasıl reklam verebileceğinizi öğreneceksiniz. Ama önce reklam verenlerin en çok merak ettiği ve bilmenizi düşündüğüm kavramlardan bazılarına değineceğim.

We love google good this

https://inssbcaravanfire894.blogspot.com https://forssbsuspensionof986.blogspot.com https://tossbchinabiden933.blogspot.com https://tossb...